IniciEscolaQui som?

c/ Indústria, 9  Telf:  93 725 31 44

 c/ Sant Josep, 10  Telf:  93 725 31 44 

  c/ Sallarès i Pla,40  Telf:  93 748 13 41 

 Enllaços als cicles: 

  Blog cicle Infantil    Blog cicle Inicial     Blog cicle Mitjà     Blog cicle Superior    

inf ini mitja sup      feac                              
 

Notícies

Història

La nostra escola va ser fundada el 13 de juny de 1890 per la Mare Pilar Vilà, religiosa de la Sagrada Família, que va obtenir per oposició l’escola pública oficial de pàrvuls de Sabadell. L’escola estava situada en l’antic edifici del Carrer St. Josep n. 10.

L’any 1897 la Mare Enriqueta Marió, mestra titular, es fa càrrec del Col.legi i s’amplia amb les classes elemental i superior i una capella més gran. Mons. Dr Sardà i Salvany feu la benedicció i inauguració.

L’escola segueix creixent i es construeix un nou edifici. Era Superiora la Mare Presentació Vives i l’arquitecte encarregat fou el Sr. Borrell. El 3 d’abril de 1909 s’inaugurà el nou edifici situat al n. 9 del Carrer Indústria.

Diverses personalitats sabadellenques han estat vinculades al nostre col·legi: el prevere Dr. Lluís Carreras, el professor de música Robert Goberna, el Dr. Feliu Vilarrubias, el Sr. Enric Turull, el Sr. Francesc Serrancant, el Sr. Lluís Araño, el Sr. Antoni Tous, el Sr. Enric Rocamora, o el Sr. Antoni Farrés, alcalde de Sabadell.

Durant els anys 60, es va ampliar aquest edifici, creant una segona planta. Era una escola per a noies i s’hi impartia des de Jardí d’Infància (4 anys) fins a 4t de batxillerat (grau elemental). L’any 1970 es va reconèixer el grau superior, i es va passar a impartir 5è i 6è de batxillerat. També hi havia una classe de nens que canviaven d’escola en fer la Primera Comunió.

Amb la Llei d’Ensenyament de l’any 1971, l’escola va passar a impartir E.G.B. Les alumnes acabaven l’escolaritat a 8è d’E.G.B. Durant aquests anys (des del 1975 fins el 1984), es va fer B.U.P. i C.O.U. en horari nocturn.

L’any 1977, l’escola passa a ser mixta.

L’any 1983 es va inaugurar el pabelló esportiu SAFA, situat al Carrer Sallarès i Pla.

S’adquirí un nou terreny al costat de l’edifici del Carrer St Josep. Aquest fou enderrocat i s’hi construí un nou edifici que fou inaugurat l’any 1995. Amb la nova llei d’ensenyament , LOGSE, es va decidir avançar la Reforma Educativa i, el curs 1994-95 es va començar el primer curs d’Educació Secundària Obligatòria. A partir d’aquell moment, els alumnes acabaven l’escolaritat al nostre Col.legi a 4t d’ESO.

L’any 2007-08 vam ampliar els nivells educatius fins a 2n de Batxillerat. El 2008-09 l’Educació Secundària (ESO i Batxillerat) es va traslladar al nou edifici del Carrer Sallarès i Pla, 40. 

Consultes a l'equip psicopedagògic:

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

logo facebook

          Logotip Llar dinfants                  

 

 

Free business joomla templates